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Chef Ratatui é o blog que vem ultrapassar barreiras geográficas... apesar de ser um espaço virtual pretende-se que se sinta ao meu lado a confeccionar as melhores receitas de culinária... simplesmente a Receita para o Bem-Estar!
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Money-Saving Ideas for Running a Restaurant

Encourage customers to order cost-effective dishes by promoting them in the menu.

Encourage customers to order cost-effective dishes by promoting them in the menu.

 

Difficult economic times often hurt the restaurant industry, increasing food costs and decreasing the number of customers through the door. A push to save money in the operation of your business allows you to continue offering customers a pleasant dining experience while increasing your profits. The cost-cutting may also help you keep your menu prices down to appeal to thrifty diners without hurting your bottom line.

 

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Supply Savings

If supplies are eating up a large portion of your budget, consider changes to your buying routine. Check with your vendors to determine if you can consolidate to only one or two vendors for all of your supplies. Streamlining the buying process saves on transportation costs. Another option is to place larger orders less frequently. The larger orders may qualify you for volume buying discounts. The fewer deliveries also mean less time accepting and putting away orders to reduce your staffing costs.

Saving on Equipment

The heavy reliance on large kitchen equipment such as steamers, grills, ovens and fryers makes a restaurant's utility bills a large portion of the budget. Replacing outdated kitchen appliances with energy-efficient models helps you save money on utility bills. Maintain your ventilation system to keep the kitchen more comfortable so you can spend less on air conditioning. Minimize the number of appliances you use at once. When possible, use one or two appliances for the majority of the work. Plan preparation techniques such as baking bread and pastries so you can use the oven for a short period of time to complete all of the day's baking.

Food Offerings

The food you offer at your restaurant plays a role in how profitable you are. If a dish involves lots of expensive ingredients and takes a long time to prepare, you won't make much money on it. Evaluate the cost and preparation time of each dish to determine if it's cost effective. If not, look for ways to modify the dish without sacrificing flavor to make it more profitable. Determine if any ingredients can be cut or if you can replace some ingredients with something more affordable. If a recipe can't be adapted to make more of a profit, consider cutting it from the menu.

Menu Changes

Your menu gives you a chance to encourage customers to choose dishes that will make you the most money. For each dish that you offer, calculate the costs to make it. Compare this number to the cost you charge the customers. Identify the meals that make you the greatest profit. Often these won't be the most expensive items on the menu because those dishes usually have more expensive ingredients. Use your menu to highlight the dishes that give you the most profit. Place those items prominently in the menu, while placing the less profitable items near the back of the menu.

 

 

publicado por Chef Michael Rocha às 22:21

| B iografia |

 

Julgo que é mais importante mencionar alguns factos importantes como surgiu este gosto pela cozinha, onde tem origem esta vontade de “ser alguém” no mundo da cozinha?

Comecei a cozinhar muito cedo com a ausência da minha mãe. Não quero mentir, não sou muito bom em datas, mas com sete ou oito anos já cozinhava alguma coisa e com 10 anos cozinhava a sério e com 15 anos já era um cozinheiro por necessidade.

Quando comecei a trabalhar nesta área, aliás, quiseram-me na Cozinha por mero acaso, o Cozinheiro para uma festa de Fim de Ano de uma Empresa de Eventos, despediu-se a ultima hora e quem acham que foram buscar. É mesmo, como eu digo na “hora certa no local certo”. Tentei durante estes anos todos ser cada vez melhor e aperfeiçoar-me. Tinha uma vocação natural, é o que me diziam, um dos meus grandes segredos do empenho e do suposto sucesso que tenho tido é nunca me ter desviado deste caminho de ser já um cozinheiro chefe como ter um Dom para tal e ponto final.

| V   isitantes |

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Uii! São mesmo deliciosos! Thanks!
Adoro estes petiscos!
Olá Susana, é sempre bom receber noticias tuas. Ob...
Ficou uma maravilha!
Olá Susana,Obrigado pela sua opinião e volte sempr...
Uma excelente ideia, a de usar os cookies na base....
Olá Susana,Ficaram deliciosos, mesmo! Faz-me lembr...
Ficaram tão gulosos...Bjs, Susanahttp://tertuliada...
Olá Susana,Uiii! Se é! Depois da-me o teu feedback...
Deve ser uma delicia, adorei.Bjs, Susanahttp://ter...